относно аутобид системата
Значи това е система за автоматично наддаване на аукционите без да се изисква вашето присъствие. Има няколко типа(ако може така да се нарекат) принципа на действие. Нека започна обяснението с първия известен и това е на фирмата, която е измислила този тип интернет аукциони. При тях става натрупванена едновременно играещите потребители с "аутобид" системата. Какво имам предвид. Ако примерно времето за наддаване е 20 сек. и има един играещ на автоматично, а останалите на ръчно то ще е непроменено но ако примерно са 4 на автоматично им се събират времената и стават 80 сек и така се натрупва времето до край. Доста е сложна и объркваща тази система. Друг вид доста практикуван от почти всички сайтове е да се добавя толкова време след всеки наддал колкото е зададено до край на аукциона. Имам предвид ако е 60 сек. времето и остават примерно 5 сек (повечето настройват аутобид на около 3 сек. преди края) след аутобид става 65 сек или другия вариант се ресетва до 60 сек. Има и други няколко варианта но те са разновидност на тези в общи линии. С диапазони на включване и спиране на системата и т.н.
Ние доста мислихме какъв вариант да изберем и се спряхме на един наш измислен според нашите виждания. Понеже повечето аутобид системи дават предимства на тези които ги ползват пред хората, които си седят на компютрите ние направихме така, че даим се отнемат част от предимствата или ако не то поне да не е на цената на седенето пред монитора. Какво имам предвид. Повечето от вас може би са забелязали че понякога 2,3 потребителя дават аутобид с разлика няколко секунди. Дори има случаи когато дават в една и съща секунда. Това е така понеже времето не се ресетва след всеки аутобид. Ресетва се след всеки ръчно зададен вот но автоматичните се отброяват по различен начин. По този начин искахме да ограничим само роботизирания начин на наддаване. Естествено всеки сам решава как да играе и сам отределя стратегията си. Така преценихме ние, че е по-добрия вариант за сега и за това на този етап начие е този. Ако за в бъдеще има промени ще ги упоменем допълнително.